EXAMINE THIS REPORT ON ABDURRAHMAN öNEN üRODINAMI

Examine This Report on abdurrahman önen ürodinami

Examine This Report on abdurrahman önen ürodinami

Blog Article

Gebelik öncesi sağlık kontrolünden geçilmesi hem gebelikte oluşabilecek risk faktörlerinin belirlenmesini hem de bazı sağlık sorunlarının gebe kalmadan önce tedavi edilmesini sağlar.

Bu nedenle adet gecikmesi olduğunda vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Bu sayede en erken zamanda saptanan dış gebelik kadına ve tüplere zarar vermeden tedavi edilebilir.

Her zaman ağrınız artarsa veya normal dışında bir şey hissederseniz doktorunuzu bilgilendirin.

Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak  ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.

Bunun yanı sıra istenmeyen bir tablo olan; dış gebeliğin karın boşluğuna veya çevre bağlar içerisine patlaması durumu yaşanabilir. Dış gebeliğin bu komplikasyonunda anne hayatı tehlikededir.

Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.

Hafif bulantı ve kusmalar gebeliğin gidişatını olumsuz etkilemez. Böyle durumlarda az az, sık sık beslenmek hem vücudun beslenme ihtiyacını karşılar, hem de bulantıyı azaltır. Yemekler sırasında az sıvı almak da bulantıyı azaltmaya yardımcı olur. Bunları yapmanın amacı mideyi tamamen boş veya tamamen dolu tutmaktan kaçınmaktır.

 Hormonal dengesizlikler veya bazı tıbbi durumlar gibi diğer faktörler de adet döngülerinde değişikliklere neden olabilir.

Şiddetli kasık ağrısı ve kanama ile karşılaşılan kadınlarda dış gebelik şüphesinin kalkması için bhcg testinin yapılması şarttır.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

İlkay kara seven haftalık hamileyim ultrasonda bebeğin kesesi ve amniyon sıvısı gözüktü fakat bebek tam olarak gözükmedi doktor iki hafta sonra tekrar gel dedi bunun sebebi dış gebelik olabilir dış gebelik nedir mi

Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.

Şiddetli ve hayatı tehdit eden semptomlar söz konusu olduğunda, teşhisin tüm advertisementımlarını gerçekleştirmek için yeterli zaman yoktur. Böyle bir durum ani bir abdominal atak olarak kabul edilir ve acil tedaviye başlamak için gerekli olan acil ameliyat yapılır.

Fakat kadınlar her zaman kasık ağrısı, aşırı vajinal kanama gibi belirtileri takip etmeli, bu belirtilerin gelişmesi durumunda acilen bir sağlık kuruluşuna gitmelerini önermekteyiz.

Report this page